Mindfulness

Copyright  ©  All Rights Reserved                                 Heleen Vertommen                                  GSM: 0498 / 12 23 23

Heleen Vertommen

Therapie en Mindfulness voor kinderen,

jongeren en hun gezin

Mindful Kids     


Mindfulness is een wetenschappelijk waardevolle methode die kinderen helpt meer in hun innerlijke kracht te komen en te blijven. In onze snelle, prestatiegerichte maatschappij wordt veel verwacht van kinderen. Niet elk kind kan/wil hier in mee.  Kinderen die mindfulness beoefenen gaan vaak veerkrachtiger door het leven. Negatieve gedachten, perfectionisme of gepieker worden sneller herkend.


Deze speelse training leert kinderen tot rust komen, helpt hen omgaan met moeilijke emoties en ondersteunt hun spontaan vermogen om in het nu te zijn. Maar het is natuurlijk geen tovermiddel! Mindfulness is makkelijk toegankelijk, maar vraagt ook de bereidheid om te oefenen. Met lagere school kinderen geef ik de sessies samen met een ouder, zo kunnen ze wat ze leren makkelijker toepassen thuis en op school. Tieners  komen alleen.   Mindful Ouderschap


Kinderen hebben niet enkel baat bij het ‘zelf’ oefenen van deze vaardigheden. Ook als jij als ouder je aandacht traint en deze kwaliteit integreert in de opvoeding, help je je kind dichter bij zichzelf te komen. Als ouder/mee-ouder/grootouder ontdek je makkelijker wat je werkelijk voelt en denkt en je leert je automatische reacties herkennen. Pas dan kan je vrijer kiezen hoe je reactie zal zijn en ook wat milder met jezelf en je kind omspringen. Deze training samen met je kind doen, kan jullie relatie verdiepen en jou als opvoeder wat lucht geven. Je gaat zelf aan de slag met oefeningen rond mindful parenting. En laten we niet vergeten: onze kinderen zijn vaak grote leermeesters voor de volwassenen die hen omringen.  Gelukkig hoeven we ook  van hen niet perfect te zijn. Goed is goed genoeg:-)Mindfulness voor volwassenen


Mindfulness bij volwassenen heeft een sterke preventie naar stress & burn-out, omgaan met pijn, en herval bij depressie. Mindfulness leert je om je automatische piloot  af en toe  uit te zetten,  van het hier en nu te genieten en liefdevol aanwezig te zijn bij wat er zich aandient, wat het ook is.Wat is het (niet)?


Mindfulness is geen ontspanningstechniek, het heeft niets zweverigs en heeft niets met geloof te maken. Wel is het een onderbouwde  training (MBCT/MBSR of Mindfulnes Based Cognitive therapy/ Mindfulness Based Stress Reduction) waar je doorheen 8 weken leert om je aandacht te richten, dingen te onderzoeken met alle zintuigen op scherp en je eigen stille plek ontdekt.   Een afwisseling van les, uitwisseling, yoga en ervaringsopdrachten neemt je mee in het hele verhaal.


Het is best moeilijk (het is zo druk). Het vraagt doorzetting (dat oefenen). Maar het loont de moeite (oef!). Ik ben er van overtuigd dat dit basisvaardigheden zijn voor kinderen, waar ze een heel leven lang op kunnen terug vallen. Het is zo veel lastiger om je dit op volwassen leeftijd eigen te maken!   Maar voor ik de volwassenen afschrik: Voel je welkom! Iedere dag is er eentje om opnieuw te beginnen, jezelf terug uit te vinden.  Het is een kado voor jezelf. Een kado van herwonnen vrijheid.

Ik adem

Deze plek

Hier en nu

Jij en ik

Aandacht voor wat teltMomenteel zijn er geen cursussen gepland. Ik plan in de zomermaanden een lange reis met mijn gezin. Ook wij herbronnen graag. 2019 wordt een overgangsjaar, dus hou de website in 't oog of geef je mailadres op, dan krijg je een nieuwsbrief waar nieuwe groepjes worden aangekondigd.


 AANBOD

EZELSTAPTOCHTJES

 'luister naar je stilte'-dagen: een staptocht met de ezeltjes voor kinderen  en ouders. Een dag in de natuur  met meditaties, ezeltaal, samen-ZIJN, spelen en vuur.

Start  in de Metselstraat 9, Vissenaken om 9:30, einde 14:00. Kost 30 euro.

Het is    kennismaking voor wie nog geen training volgde, een vervolg voor wie wel al kwam.

De tocht gaat immers verder...

Stuur snel mailtje. Dan krijg je alle concrete info. Gezien we met dieren werken zijn de plaatsjes beperkt!! 


KINDERTRAININGEN

Kostprijs:  150 euro/persoon, een CD, verhalenboekje en syllabus inbegrepen, de ouder krijgt een syllabus

en audiobestanden voor volwassenen.

Ik ben aan het broeden op een vernieuwd concept, een reeks waar de ezeljes mee leermeester zijn in  je eigen ritme te vinden.

Waar? Centrum voor yoga, vissenakensesteenweg  6 te Bunsbeek, afgewisseld met de ezelwei in Vissenaken.VOLWASSENTRAININGEN

Kost: 280 euro, voor 8 sessies van 3u, een  syllabus en  audiomateriaal inbegrepen.

Data: /

Waar? Centrum voor Yoga, Vissenakensesteenweg 6 te Bunsbeek


Bij interesse, stuur een mailtje, dan  bekijken we of het  een geschikt moment voor je is om de training te volgen.


                            !Indien de kost een belemmering vormt, dan zoeken we samen een oplossing.