Wie ben ik?

Copyright  ©  All Rights Reserved                                 Heleen Vertommen                                  GSM: 0498 / 12 23 23

Heleen Vertommen

Therapie en Mindfulness voor kinderen,

jongeren en hun gezin

°22 mei 1975

Levenspartner van Toon Derison, mama van Wolf en plusouder van Kato en Lennert.


Afgestudeerd als master in de orthopedagogische wetenschappen ('98) startte ik meteen na mijn studies een  voortgezette opleiding  tot familie –en  systeemtherapeut.


Met deze ervaring  werkte ik een heel aantal jaren binnen een thuisbegeleidingsdienst en later als teamcoach, trainer in vzw Sporen. Sinds een zevental jaar werk ik er momenteel als medewerker in ReisburO/ Roulot,    een verbindend leertraject voor jongeren die tijdelijk geen aansluiting vinden op school.


Na een aantal boeiende jaren met extra opleidingen werd het daarnaast ook tijd voor een eigen project: Een  praktijk, waar ik opgedane ervaring, inzichten en overtuigingen kan combineren op mijn eigen manier; werken vanuit het geloof in kracht van mensen, maar ook durven stilstaan bij het even niet meer mee kunnen/willen en zoeken naar een eigen authentieke weg.


Ik ben een zoeker. Deels heb ik zelf op mijn weg veel gehad aan het ideeëngoed van het boeddhisme. Daar kwam ik terecht  via een inspirerende reis doorheen Nepal en Tibet in 2004. Ik ontdekte het mediteren, kwam terug, kreeg een kind en pikte het leven van alledag in ons (nieuw samengesteld) gezin weer op, of toch niet helemaal?


Binnen mindfulness ontmoet het Oosten het Westen. Inspiratie en realiteit zijn twee zaken die het leven me iedere dag brengt. Zo wil ik ook jouw kind begeleiden. Voeten op de grond en aandachtig luisteren naar mogelijkheden.     • Lid van de BVRGS, beroepsvereinging van gezinstherapeuten
  • Lid van VVO, Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen
  • Lid van EAGALA, Equine Assisted Growth and learning Association
  • Bezielster van De Maakfabriek, een artistiek gezelschap dat potten met een ziel, theaterproducties en inspiratie van 't moment creeert.
  • Medeoprichtster transitie regio Tienen