Met ezels

Copyright  ©  All Rights Reserved                                 Heleen Vertommen                                  GSM: 0498 / 12 23 23

Heleen Vertommen

Therapie en Mindfulness voor kinderen,

jongeren en hun gezin

Soms is samen praten in een therapieruimte niet dat wat je zoekt, of  is er voor datgene wat wil bereiken extra 'paardenkracht' nodig.  Samen met behulp van ezeltjes kunnen we een weg zoeken naar die verandering en innerlijke groei.


Via Equine Assisted Psychotherapy (EAP) kan je leren over jezelf en anderen. Dit doe je tijdens het uitvoeren van opdrachten met, naast en tussen de dieren. Het is een ervaringsgerichte "hier -en nu" benadering waarbij je gevoelens, je gedrag en eventueel automatische  denkpatronen onderzocht kunnen worden.

In deze therapievorm brengen de dieren vaak verrassende inzichten aan: Omdat ezels kuddedieren zijn die steeds zoeken naar harmonie,  tonen ze vaak pijnpunten en soms ook creatieve manieren om huidige uitdagingen in het leven aan te pakken, gericht op een gezond emotioneel welbevinden.

Het gaat hierbij enkel om oefeningen naast de ezels en is dus ook geen klassieke hippotherapie.   Mijn rol als therapeut is hier  eerder faciliterend, minder verbaal.   


Het contact met de ezels en het samen dingen doen met eventueel je gezin, stimuleert je tot het contact maken  met je eigen kracht en verlangen en (het ontwikkelen van) vaardigheden zoals: (non-verbale) communicatie, assertiviteit, nemen van verantwoordelijkheid, grenzen stellen, (zelf)vertrouwen opbouwen,  leiderschap, probleemoplossing, conflicthantering...


Onze lieve viervoeters zijn hierbij je rustige reisgenoten. Je kan situaties met ze oefenen die in het dagelijks leven nog te moeilijk zijn. Ze hebben geen oordeel, zijn puur en eerlijk in hun gedragingen en houden ons zo een spiegel voor. Woorden worden overbodig, een verschuiving op een diepere laag wordt aangeraakt.

  • Een sessie bij de ezels kost 65  euro. Ik werk vaak in teamverband als er meerdere dieren betrokken zijn: Zo wordt maximaal veiligheid tijdens het werken gegarandeerd.S
  • de sessies gaan buiten door. Voorzie dus stevig schoeisel en eventueel bescherming tegen regen of zon.
  • de locatie wordt doorgegeven